Sporturile pe apa vor fi la moda si in 2023. De ce sa inchiriezi un caiac?

Daca esti din Bucuresti si vrei sa practici un sport interesant in 2023, atunci este bine sa stii ca inchirierea unui caiac este o activitate foarte placuta, pe care o poti practica la un pret mic, aproape de casa.

Probabil deja simti cum se apropie primavara si vara lui 2023 si te gandesti ce ai putea face ca sa practici un sport in aer liber in acest sezon cald. Pentru ca si noi ne gandim la acest lucru, am ajuns la concluzia ca plimbarea cu caiacul este modul perfect de a petrece timp in aer liber, in Bucuresti.

Vom aborda urmatoarele subiecte:

  1. Este usor de manevrat un caiac?
  2. Plimbarea cu caiacul te ajuta sa arzi calorii?
  3. Unde gasesti caiac de inchiriat in Bucuresti, in 2023?

Este usor de manevrat un caiac?

Desi caiacul pare ingust, instabil si greu de manevrat in siguranta, nu este asa. Desigur, nu discutam aici despre caiacele de competitie, care intr-adevar pot fi foarte inguste si cu adevarat instabile pentru o persoana fara experienta. 

Caiacele pe care le gasesti de obicei la inchiriat in Bucuresti sunt unele pentru amatori. Acestea sunt suficient de stabile si pe mare, iar pe lacurile linistite sunt foarte stabile; este greu sa le rastorni.

Manevrabilitatea este de asemenea un punct foarte al unui caiac pentru amatori, pentru ca te poti ajuta de padela pentru a accelera, frana sau pentru a face viraje. Desi primesti o singura padela, vaslitul este foarte intuitiv si iti va lua maxim 2 minute sa te prinzi ce trebuie sa faci ca sa mergi in ce directie doresti. Pe langa asta, daca ai nelamuriri, intotdeauna ii poti ruga pe cei de la care inchiriezi sa iti clarifice orice aspect.

Plimbarea cu caiacul te ajuta sa arzi calorii, sa slabesti?

Raspunsul la aceasta intrebare este si da si nu. Desigur, orice fel de miscare te ajuta sa arzi calorii, dar numarul de calorii arse depinde si de intensitatea exercitiului. Astfel, daca inchiriezi un caiac, este bine ca pe anumite portiuni sa vaslesti mai tare, sa incerci sa mentii timp de aproximativ 20-30 minute un ritm mai intens al efortului. Este bine ca te uiti la varful caiacului in raport cu apa si ca incerci sa obtii o viteza de inaintare cat mai mare - astfel si efortul va fi unul mai ridicat. Astfel, cu siguranta vei reusi sa arzi un numar ridicat de calorii, ca si cum ai merge la sala.

Unde gasesti caiac de inchiriat in Bucuresti, in 2023?

Cel mai simplu este sa inchiriezi un caiac de la unul din centrele de inchiriere caiace de pe lacurile din Bucuresti. Atentie, insa, ca nu pe toate lacurile se inchiriaza caiace, desi in IOR, de exemplu, se inchiriaza barci cu vasle, de agrement.

Cel mai bun loc din care poti inchiria un caiac este Parcul Herastrau, unde vei gasi un club nautic care ofera caiace stabile, pentru amatori, la preturi foarte bune. Gasesti aici mai multe detalii despre inchirierea caiacelor in Bucuresti, in Parcul Herastrau: https://infocon.ro/inchiriere-caiac-bucuresti-herastrau-pentru-sportivii-amatori/