Ce este un antepremergator si care sunt avantajele folosirii acestuia

Antepremergator - ce este si care este utilitatea lui

Trebuie sa stii despre antepremergator ca acesta este un tip de jucarie prevazuta cu roti, ce functioneaza impinsa de copil si este destinata sustinerii celui mic in realizarea primilor pasi. Aceasta jucarie este multifunctionala, pentru ca pe langa rolul ei de a il sprijini pe copil in timpul deplasarii, ea este de cele mai multe ori echipata cu numeroase accesorii cu diferite forme, texturi, lumini sau sunete, care au rolul de a stimula si dezvolta capacitatile senzoriale si cognitive ale copilului.

Anetpremergatorul este un dispozitiv prevazut cu maner si roti, care ofera sprijin copilului si functioneaza prin impingere.

Este util atat pentru copii cat si pentru parinti pentru ca este prevazut cu numeroase jucarii si joculete amuzante si interesante care capteaza atentia copiilor si le ofera astfel un ragaz parintilor. Ei se asigura ca in acest mod copii se pot juca in siguranta si sunt feriti de accidente.

Care este rolul unui antepremergator in dezvoltarea copilului

Un antepremergator este apreciat de parinti pentru ca il incurajeaza pe copil sa se deplaseze in mod independent si in acest fel va reusi sa faca primii pasi singur, fara a mai fi sustinut. El ofera incredere celui mic in propriile forte si ii creste gradul de independenta. Datorita sustinerii si a miscarii pe care o impune, antepremergatoarele contribuie in mod firesc la dezvoltarea musculaturii bratelor si picioarelor si face ca mersul in picioare sa aiba loc intr-un timp mai scurt. 

Nu este de ignorat faptul ca antepremergatorul reprezinta atat un dispozitiv care ajuta la dezvoltarea fizica a copilului, sustinand deplasarea independenta a acestuia, precum si dezvoltarea cognitiva. Aceste doua aspecte se intrepatrund si contribuie intr-un mod armonios la evolutia copilului din toate punctele de vedere. 

Care sunt criteriile de alegere a unui antepremergator

Ca si in cazul altor jucarii sau dispozitive destinate copiilor, si in cazul unui antepremergator, calitatea este pe primul loc.

Primul aspect pe care ar trebui sa il avem in vedere in alegerea acestei jucarii este materialul din care este confectionat. Acesta trebuie sa fie unul de buna calitate si sa nu puna in pericol siguranta copilului. Indiferent ca el este din plastic sau lemn, este bine sa verificam daca vopseaua folosita este una sigura, prietenoasa cu mediul si cu pielea celor mici. 

De asemenea, este important ca acesta sa poata fi igienizat si curatat cu usurinta, asa ca ar fi bine ca el sa aiba cat mai putine striatii sau muchii in care se poate aduna mudaria si care nu pot fi sterse cu usurinta. 

O componenta importanta a unor antepremergatoare este panoul cu jocuri, care trebuie sa fie adaptat varstei copilului care il foloseste si sa fie cat mai diversificat. Este bine ca acesta sa contina jocuri de indemanare, elemente cu forme,culori si texturi diferite, butoane muzicale sau diferite alte functii senzitiv-cognitive.